Skip to content

Recepten Crown Tourney Lunch

door Hilde op 17 oktober 2015

Soep met sla en bonen (ongeveer 14 personen)

2 liter water

1 krop romainesla

4 preien

4 blokjes groentebouillon

2 blikken zwartoogbonen van Albert Heijn.

kruiden: peterselie, selderij, lavas

100 ml creme fraiche

 

Breng water aan de kook, voeg bouillonblokjes toe. Voeg prei toe en kook gaar. Prak de helft van de bonen fijn. Snij sla fijn. Voeg sla, bonen en naar smaak kruiden toe. Laat nog even doorkoken. Voeg room toe en serveer.

IMG-20151017-WA0000205

Pasteideeg:

500 gram bloem

2 ½ tl zout

1 zakje gist

300 ml water

Doe de droge ingredienten in de keukenmachine en voeg al draaiend 300 ml water toe,. Check het deeg en voeg eventueel nog wat water en/of bloem toe. Dit is ongeveer voldoende deeg voor 2 pasteien. Rol het deeg uit en doe het in de vorm. Doe er de gewenste vulling in en maak een deksel van meer uitgerold deeg. Bak ongeveer een half uur op 200°C; tot de pastei mooi bruin is.

Voor 1 champignonpastei:

800 gr champignons

25 gr boter

100 gr belegen kaas

1 tl zout

¼ tl peper

½ tl mosterdzaad, gemalen in de vijzel

2 eieren

Snijd de champignons in achtsten en zet ze op met 25 gr boter. Eerst met deksel erop laten smoren; later deksel eraf; het vocht laten verdampen en iets laten bakken. Daarna kaas, zout, peper, mosterdzaad en eieren toevoegen. Vul hiermee de pastei.

Voor 1 grote pompoenpastei:

1,5 kilo flespompoen

300 gram feta

250 gram mozzarella

50 gram boter

5 eieren

Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes. Kook totdat ze gaar zijn. Maak fijn in de keukenmachine met de kaas en de boter. Mix de eieren erdoor en doe dit in de met deeg gevulde taartvorm.

 

Voor 1 kleine kippenpastei:

350 gr kipfilet in stukjes

300 ml kippenbouillon

45 ml ciderazijn

25 gr boter

1 el suiker

1 tl zout

¼ tl kaneel

30 gram krenten

2 eieren

 

Kook het vlees een uur lang zachtjes in de bouillon met boter, suiker, zout en kaneel. Laat het daarna afkoelen. Giet het vlees af, maar bewaar het vocht. Doe het vlees in de pastei en strooi de krenten erover heen. Kook het vocht wat in, klop de eieren er door en giet dit over het vlees in de pastei.

 

Voor 1 rundvleespastei:

500 gr rundergehakt

scheutje zonnebloemolie

5 eieren

50 gr pruimen

50 gr rozijnen

30 gr pijnboompitten

peper, kaneel, kruidnagel

 

Kook 3 eieren hard. Braad het gehakt aan in olie. Voeg de specerijen, pruimen, rozijnen, pijnboompitten en kleingesneden hardgekookte eieren toe. Meng daarna de rauwe eieren er door en doe de vulling in de pasteien.

De mogelijkheid om reacties te geven is gesloten voor dit artikel.