Skip to content

Campingevent

door Helena op 8 juni 2010

Het afgelopen weekend hebben we ons met een groot deel van de Shire uitstekend vermaakt op het kampeerterrein bij Austerlitz. Natuurlijk hielp het weer behoorlijk mee en ik was blij dat we in het bos zaten, anders was het gewoon echt te warm geweest.

Vrijdagavond vanaf 19u00 kwam iedereen binnendruppelen. Het kamp moest natuurlijk worden opgezet en aangezien auto’s niet bij het terrein kunnen komen was dat regelmatig heen en weer lopen tussen parkeerterrein en kampeerterrein. Gelukkig waren er wel wagens waar alle spullen op konden en aanhangwagens mochten gewoon mee. Maar wat heb je een boel spullen nodig om te kunnen kamperen. Uiteindelijk hadden we een leuk kamp opgezet en toen de kinderen eindelijk veel te laat in bed lagen konden wij heerlijk bij het kampvuur zitten en hele middeleeuwse spekkies roosteren op het vuur. Natuurlijk veel te laat kroop iedereen uiteindelijk onder de wol.

Zaterdag begon natuurlijk al vroeg, want je moet niet denken dat kinderen die pas om 11 uur naar bed gaan ’s ochtends niet gewoon om 7 uur op zijn. Overigens waren de vogels nog veel vroeger op! Maar het is dan toch best fijn om door de kieren in je tent (daar moet ik toch nog eens wat aan doen, ik lag eigenlijk gewoon onder de blote hemel, onze middeleeuwse tent heeft bij de opening namelijk altijd een grote kier) de blauwe lucht te zien en te weten dat het een prachtige dag zal woren. En wat voor een dag. We hebben vilten balletjes gemaakt van prachtig gekleurd wol die echt heel mooi zijn geworden. En we hebben vilten vingerpoppetjes gemaakt. Of poppetjes, ik kan beter zeggen diertjes. Ik heb heel wat vlinders gezien, een lieveheersbeestje en zelfs een draak! En er waren natuurlijk ook actieve activiteiten zoals ringsteken en hoefijzers werpen. Verder is er ook nog gevochten door Boudewijn en Floris, waarbij Boudewijn wel werd geholpen door Arthur, die fanatiek denneappels naar Floris aan het gooien was tijdens het vechten. Natuurlijk was er weer meer dan genoeg te eten (wat wil je als ik kook). En ook de zaterdag hebben we afgesloten (nadat de kinderen nu toch echt een stuk vroeger in bed lagen) bij het kampvuur.

Zondag moest er vooral worden opgeruimd en dat is natuurlijk altijd weer wat minder. Hoewel de lange rij wagens vol met spullen en kinderen richting de parkeerplaats erg leuk was. En er werd al geopperd dat we dit volgend jaar gewoon een hele week moeten gaan doen!! Dan is het opzetten en afbreken van het kamp in verhouding een stuk minder werk.

Het was een zeer geslaagd, maar ook zeer vermoeiend weekend. Volgend jaar weer!

Hieronder nog een aantal foto’s om nog even na te genieten:

Lekker, eten!!

Hmm, volgende keer de pannetjes uit beeld.

Fijn zo’n kampvuurkuil met banken.

En, wanneer mag ik nou echt vechten!!

Wau, twee kinderen tegelijk. Uitkijken!!

Hannah geeft uitleg voor de vilten balletjes maken.

Iedereen gaat vervolgens meteen aan de slag en de balletjes worden prachtig!!

Rijden, rijden, rijden in een wagentje.

Vilten vingerdiertjes maken was ook heel leuk.

Ringsteken, volgende keer te paard!!

Lekker zelf broodjes bakken op de BBQ!

Van → Algemeen

De mogelijkheid om reacties te geven is gesloten voor dit artikel.