Skip to content

Maskers maken

door Helena op 30 mei 2010

Vandaag hebben we de A&S bijeenkomst gebruikt om alvast te beginnen met het maken van leren maskers. We hadden een behoorlijke opkomst en iedereen is druk bezig geweest om in elk geval 1 masker te maken. Maar een aantal mensen hebben er zelfs een stuk meer gemaakt. Ook door en voor de kinderen werd druk geknutseld. We hebben deze middag dus vooral gebruikt om een model te kiezen (dank je wel Alfons voor het maken van een aantal goede voorbeelden) en deze vervolgens eerst van papier te maken. Vervolgens werd dit model gebruikt om te kopieren naar het leer en deze vervolgens uit te knippen. Daarna moest het leer goed natgemaakt worden en op het gezicht (of op de plastic kop die ikzelf heb voor mijn schmink activiteiten) in model geduwd. Daarna goed drogen met de fohn en het masker is klaar. Ze zijn allemaal erg mooi geworden. Op het event in het weekend van 24 tot 26  september, Masquerade Ball, zullen we de maskers verder afwerken met verf, veren en andere leuke attributen en dan kunnen we ’s avonds op het gemaskerd bal onze maskers showen.

Voor degene die deze A&S gemist hebben, er is zondag 27 juni een herkansing.

Van → Algemeen

De mogelijkheid om reacties te geven is gesloten voor dit artikel.